Olle Stenskrud

Player: Johan

Description:

Johan main character
Class: M-U
Level: 2
Str: 9
Int: 14 +1 languages
Wis: 9
Dex: 6 -1 ranged/AC/initiative
Con: 11
Cha: 8 -1 reaction/retainers/ret morale
HP: 6
AC: 9

Bio:

General description:
Olle Stenskrud gör vad han kan för att likna den klassiska trollkarlen; lång kåpa, spetsig hatt, långt hår och långt helskägg. Prål och blingbling hör inte till den klassiska looken enligt Olle, utan enkla asketiska material och jordnära färger ska det vara. Olle längtar efter att hår och skägg ska få grå, eller ännu hellre vit, vis färg. Det närmaste blingbling han kommit är att då och då färga hår och skägg grått vid besök i städer med den sortens service.

Short background:
Olle är sprungen ur en enkel och rättfärdig familj trollkarlar och häxor. Släkten har i generationer varit ett stabilt – om än inte framträdande – inslag i en region strax öster om huvudstaden. Man har utfört sina sysslor som kloka gubbar och gummor och bistått befolkning och regenter i stort och smått.

Motivations:
Ett latent drag inom släkten Stenskrud är ett – relativt släkten i övrigt – hysteriskt utslag av nyfikenhet. I varje generation drabbar det någon i familjen, och i Olles generation är det – Olle! Det är därför helt logiskt att Olle har lämnat sina trygga hemtrakter för att bege sig ut på äventyr. Han vill upptäcka världen! Han vill öppna ännu en dörr!

Det karaktäristiskt nyfikna draget stångas då och då med de mer typiska stenskrudska dragen objektivitet, neutralitet, välvilja och rent ut av beslutsångest.

Contacts:
Olle Stenskrud har slagit följe med barndomsvännerna Sven Svin och Nimni af Norst.

Likes/dislikes:
Olle gillar långa gångar som man inte ser slutet på… Har dock lite problem med vilka dörrar han ska välja…

Attitudes:
Olle gillar ett redigt och rättframt agerande. Lag och ordning är bra, men inte medel i sig. Det är bättre att göra rätt saker, än att nödvändigtvis göra sakerna rätt.

Anders:
Det ryktas också att det är Olle som ligger bakom uttrycket “att olla” något ;)

Olle Stenskrud

Caverns of Thracia johanemanuelson